L’ Idée Puissetier

 

Samengevat is dit het idee:

Met een groep van acht personen, mij erbij is negen, gaan we een Hoofd-, Hart- en Handenweek doen in Puissetier (departement la Creuse, Frankrijk). Op de boerderij van Rob Kirkels en Marloes van den Akker.

Hoofd, hart en handen….Een week waarin we de balans zoeken tussen inzicht, inspiratie en inspanning. Tussen denken, voelen en doen.

In concreto betekent dit:

Hoofd:

We gaan met elkaar in gesprek over een onderwerp dat we samen hebben gelezen. Dit kan een onderwerp zijn uit het werk van – naar keuze bijvoorbeeld: Rudolf Steiner, Charlotte Joke Beck, Jan Geurtz, Eckhart Tolle of Bernard Lievegoed. We nemen in stilte een tekstgedeelte door en verdiepen n.a.v. wat we gelezen hebben, onze gedachten door deze onderling met elkaar te delen.

Hart:

Vanuit de grond van je hart en onder leiding van schilderes Marloes van den Akker gaan we in haar atelier en/of in de natuur schilderen.

Handen:

We steken letterlijk de handen uit de mouwen en gaan gezamenlijk aan de slag in een nabijgelegen bosperceel. Daar dunnen we het kreupelhout, dragen de uitgedunde stammetjes het bos uit en snoeien waar nodig de overblijvende bomen. De nadruk ligt daarbij niet zozeer op de hoeveelheid werk die we verzetten, maar op de aandachtsvolle en liefdevolle wijze waarop we samenwerken en ons met de omgeving verbinden.

In deze hoofd-, hart- en handenweek doen we veel samen: De maaltijden, de workshops, de meditaties en het werken. Maar er is ook ruimte om je terug te trekken, zelf iets te ondernemen of gewoon even alleen met jezelf te zijn. We vertrekken samen, in een personenbusje, op zondag 17 september en we keren gezamenlijk terug op zondag 24 september.

Hoe zien onze dagen eruit? :

We hebben de volgende dagindeling. Als we die aanpassen doen we dat in consensus:

Zeven uur: opstaan en ochtendmeditatie

Acht uur: ontbijt

Negen uur: studie

Tien uur: atelier

Een uur:  lunch en aansluitend siësta

Drie uur: boswerk

Zes uur: verfrissen

Zeven uur: avondeten

Acht uur: avondmeditatie

Waarna rust


Woensdag en zaterdag zijn behalve de ochtendmeditatie zonder programma. Ieder kan zijn gang gaan, maar we kunnen ook afspreken om gezamenlijk te gaan wandelen of zwemmen in de Creuse.

Rob en Marloes hebben een >>ECEAT-camping rond hun boerderij. Je kampeert dus op een stille plek in je eigen tent. Je kunt ook ter plekke een tent huren of een caravan. Er is goed sanitair.

Wat kost het?

De kosten bedragen € 600,- per persoon.

Bij deze prijs zit alles inbegrepen: De heen- en terugreis v.a. Utrecht, de camping, alle maaltijden en de kosten van de workshops inclusief de materialen.

Wanneer gaan we?

Zoals hierboven al vermeld: We vertrekken op zondag 17 september 2017 om 8 uur ’s ochtends vanuit Utrecht CS, uitgang Jaarbeursplein. Voor hen die van erg ver moeten komen bied ik een logeerplek aan.

We zijn op zondag 24 september om 18 u. weer op die plek terug.

In 2018 is er weer een hoofd- hart- en handenweek in Puissetier. Data worden nog bekend gemaakt.

 

 

Spreekt dit programma je aan en wil je graag mee?

Of wil je eerst nog wat meer informatie?

Neem dan met mij contact op:

Theo Coolen

06-41130171

of agroimpuls@planet.nl