Doen in het groen

Natuurbeleving begint bij “doen”, “ervaren”, “ondergaan”.

In de groene ruimte leef je en adem je intenser. Alles krijgt ruimte: In je hart, in je lijf, in je gedachten. Iedere tocht in de natuur kan een avonturentocht zijn. Niet alleen, misschien zelfs niet op de eerste plaats, met avonturen en waarnemingen in de omgeving, maar ook met ontdekkingen en gewaarwordingen in jezelf. Van binnen, in je hart. Je opent als het ware zintuigen waarvan je vergeten was dat je ze had!

Agro impuls opent mogelijkheden – soms heel voor de hand liggende – om het natuurleven te beleven, daarmee in jezelf dingen te beLEVEN. Met kinderen, maar niet alleen met hen. Ook met scholieren of met volwassenen. In groepsverband je laten inspireren, door elkaar en door de prachtige, grote en kleine fenomenen in de natuur om je heen.

Op deze wijze ontstaat verbinding met datgene waar wij allen deel van uit maken: De natuur. Hoe groot de afstand tot natuurbeleving soms ook is geworden, agro impuls biedt je een aansprekend programma om deze afstand als vanzelfsprekend te overbruggen.

Agro impuls gaat er daarbij vanuit dat de waarachtigheid van alle dingen die we doen in de natuur essentieel is. Dat vraagt aandacht, openheid en soms ook verstilling. We focussen dus niet op adembenemende sensatie-activiteiten, moddersloottaferelen, klimpartijen of het bouwen van bruggen over een vijver. Hoe enerverend die ook kunnen zijn.

Activiteiten van agro impuls worden als het ware op een voor de hand liggende manier aangereikt door de natuur, de seizoenen of de aarde zelf. Ze brengen je weer terug bij jezelf en jouw plek in je natuurlijke omgeving.

Kijk hieronder maar eens naar het Doen in het groen-programma:

  • Hoofd-, hart en handenweek in Frankrijk >> meer…
  • Natuureducatieve activiteiten >> meer…
  • Collectief tuinieren >> meer…
  • Organisatie en begeleiding werkdagen en -weken voor schoolklassen en schoolkampen op de boerderij of in natuurprojecten >> meer…
  • Voor kinderen: tekenen en schilderen in de natuur >> meer…
  • Voor kinderen en volwassenen: eten uit de natuur  >> meer…
  • Winterstiltewandelingen >> meer…

Maar ook bij   >>cursussen en workshops,  >>groene diensten van agro impuls valt heel wat te ervaren en te beleven!

 

Een voorbeeld: >> Kinderen in hun moestuintje>>