Social Gardening

Je hebt ontdekt hoe fijn het kan zijn om in de tuin te werken. Je komt helemaal tot jezelf tussen al dat groen en die bloemen. Als tegenwicht voor je drukke baan geeft een tuin je de mogelijkheid om heerlijk met je handen in de aarde te werken, zélf te aarden en te genieten van de zon, de buitenlucht en de geluiden van vogels, kinderen en zoemende bijen.

Je beste momenten van inspiratie, ontspanning en voldoening vind je in een tuin.

Maar wat nu als je midden in de stad woont, op 3 hoog achter…?
Hoe ga je dit realiseren als je een belangrijk deel van het jaar voor je werk elders bent….?
En hoe moet dat met die tuin als jij er niet iedere week in kunt of wilt werken, als je op vakantie wilt bijvoorbeeld….?
Als je sowieso op het gebied van tuinieren wel veel enthousiasme maar nog niet zoveel vaardigheid, kennis of ervaring hebt…??

 DSC_0076
  •  …Als je het ook leuk vindt om die heerlijke tuinuren zo nu en dan te delen met andere, gelijkgestemde deeltijdtuinders. Sámen te genieten van het groeiende groen, samen te werken omdat vele handen licht werk maken…

 

  •  …Als je samen wilt genieten in zo’n tuin van al die heerlijke groenten en dat heerlijke fruit, verwerkt tot gerechten die je samen hebt klaargemaakt en onder het genot van een glas wijn tot een feest worden. (De zon schijnt en iemand zingt of neemt zijn gitaar mee)….
 

Neem dan contact op.

Voor aanmelden of meer informatie:

Theo Coolen

agro-impuls@planet.nl

06-41130171

want agro impuls neemt en ondersteunt groene-vingers-initiatieven bij jou in de buurt.

 

 

….Een actueel voorbeeld:

In de gemeente De Ronde Venen (Mijdrecht  – Abcoude e.o.) ontwikkelt agro impuls het initiatief Hofland Hof : In een groenstrook komt een dorpsmoestuin. Een plek waar gemeenschappelijk wordt getuinierd door omwonenden en door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een ontmoetingsplek voor jong en oud. Onderdeel van dit project is tevens dat producten uit deze tuin worden verwerkt in een kleinschalige lunchcatering voor kantines van omliggende bedrijven en instellingen: De zgn “L.O.V.E. -lunches”. (Local, Organic & Vega).